Program za dječake

PROGRAMSKI SADRŽAJI

Bazična gimnastika

Nogomet

Sportske tehnike hvatanja, dodavanja i vođenja lopte

AKTIVNI METODIČKI PRISTUP

Ovaj program sastavni je dio odgojno obrazovnog projekta pod nazivom Eko-pedagoški projekt ”Kultura igre i sporta”, čija je svrha i cilj, prije svega, usmjerenim metodičkim postupcima usaditi u djetetu visoku kulturu sportskog ponašanja, tj. razviti osobine i navika koje će u njima pobuditi predanost ”fair playu” i sportskoj etici, a sve u krajnjem cilju razvoja karaktera njegove ličnosti.

    Program je pedagoški uređen po principu učenja kroz igru stoga je primjeren svim učenicama bez obzira na motoričke dispozicije.

     Programski sadržaji se uglavnom svode na metodičko-scenarijske treninge i pedagošku organizaciju internih natjecanja pri čemu je pažnja trenera prvenstveno usmjerena na promatranje djetetova odnosu prema igri, pristupu radnim zadacima, suparnicima i sucima, te posebno snalaženje i ponašanje u situacijama pobjede i poraza, na temelju čega trener stvara poseban  program individualnog pristupa koji svako dijete tretira shodno  njegovim zapažanjima.

     Dosadašnja iskustva pokazuju da  učenici sportaši s kojima se dosljedno prakticira ovakav pristup u odgojnom radu pokazuju višu kulturu općeg odnosa u ophođenju s okolinom te posebno odgovorniji pristup svojim ostalim životnim obvezama; kako onih vezanih uz daljnje bavljenje sportom pri sportskim klubovima, tako i onih vezanih uz ostala područja u kojima su aktivni.

Please follow and like us:
error

Author: web1528